NEWS

Praktična očigledna nastava – RTV

  by

Studenti našeg fakulteta, sa studijskog programa Menadžment u medijima, posetili su novi poslovni kompleks RTV Vojvodine.

Ovu očiglednu nastavu je inicirala prof. dr Danica Aćimović, uz stručno vođstvo Jovana Bačića, dipl. inž. elektrotehnike, direktora PJ Tehnika i tehnologije, koji je studente FAM-a upoznao sa karakteristikama proizvodnih kapaciteta RTV Vojvodine i novim poslovnim kompleksom, koji se nalazi na Mišeluku.

Studenti su posetili studije RTV Vojvodine (kojih ima čak 5), glavni komunikacioni centar, montažne jedinice i jedinice za obradu zvuka, kao i prostorije sa serverima i imali su priliku da „iz prve ruke“ upoznaju i učestvuju u realnom radu medijskih sistema i podsistema.  Studenti su obišli i tzv. „prateće prostore“ koji se koriste za proizvodnju programa, i to – depo za elemente scenografije, za rasvetu, fundus sa garderobom i kostimima, šminkernicu, prostorije za kamermane i druge.

Stručna poseta savremenim medijskim centrima je uobičajena praksa na kojoj FAM već decenijama insistira i koja, kao vid dopune predavanja i vežbi, omogućava studentima upoznavanje sa, odnosno rad u - realnim medijskim sistemima.

Novi poslovni kompleks RTV Vojvodine, kojim dominira nova zgrada RTV Vojvodine,  je građen oko 4 godine. Koncipiran je tako da poseduje dve dela (Proizvodno tehnološki i Uređivačko poslovni) koji su povezani centralnim holom i putem 4 mosta (što omogućava brzo kretanje bez izlaganja atmosferskim uticajima i bez promene spratnog nivoa).

Zgrada poseduje dva deska informativnog programa (open space), sa kapacitetom od 70+ radnih mesta, koji su koncipirani tako da autorima/novinarima omogućavaju da vrše izveštavaju putem više medija (radio, televizija i Web).

Krajem 2019. godine, iz centra Novog Sada je u objekat preseljen i Radio Novi Sad, koji u zgradi koristi 5 radijskih studija.


Other News