NEWS

Okrugli sto – FAM – 23. februar 2017.

  by

Svesni važnosti autentičnog dijaloga, želimo da Vas pozovemo na Okrugli sto „Odnos crkava i verskih zajednica i medija kao preduslov razvijanja verske i međuetničke saradnje, razumevanja i stabilnosti u Srbiji“, na kojem ćemo se iz više uglova baviti odnosom crkava i verskih zajednica, s jedne, i medija, s druge strane; ulogom koju mediji imaju u međuverskoj i međuetničkoj saradnji, značajem i odgovornošću verskih medija, mestom i ulogom crkava i verskih zajednica, te uopšte dijalogom u našem društvu.

Svečano otvaranje Okruglog stola je 23. februara u 10 časova, na Fakultetu za menadžment – FAM, Sremski Karlovci, Njegoševa 1a.

Događaj je podeljen u tri sesije:

  • „Verski mediji – dometi i uloga u Srbiji“,
  • „Crkve i verske zajednice u medijskoj sferi“ i
  • „Međuverska i međuetnička saradnja – medijski doprinos“

Na skupu će učestvovati visoki predstavnici crkava i verskih zajednica, univerzitetski profesori i ugledni novinari. Učesnici će, između ostalih, biti mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije Perić, nadbiskup beogradski Stanislav Hočevar, reis-ul-ulema Sead Nasufović, rabin Isak Asiel, profesorka Filološkog fakulteta u Beogradu Zorica Tomić, profesori Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta Aleksandar Đakovac i Zoran Krstić, profesorka Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Zorica Kuburić i novinar Studija B, Aleksandar Gajšek.

Prisustvo na Okruglom stolu potvrdili su i savetnik premijera Srbije Vladimir Božović, generalni konzul Crne Gore u Srbiji Dragan Kankaraš, savetnik direktora Uprave za saradnju s crkvama i verskim zajednicama Miroljub Radosavljević, pomoćnik pokrajinskog sekretara za javno informisanje, medije i analitiku Đorđe Vukmirović, predsednica Udruženja novinara Srbije Ljiljana Smajlović.

Skup je podržala Fondacija Konrad Adenauer i Beogradska nadbiskupija.

Other News