FAM među 300 najboljih

  by    0   0

Predstavnici Fakulteta za menadžment, predvođeni doc. dr Draganom Janjušićem, prisustvovali su sedmom regionalnom samitu preduzetnika Srednje i Jugoistočne Evrope „300 najboljih“ i promociju laureata za doprinos razvoju preduzetništvu na području Srednje i Jugoistočne Evrope „Stvaratelji za stoljeća“.

Ove godine, događaj se održao od. 21 do 24. oktobra 2021. u dubrovačkom hotelu Dubrovnik Palace, i obuhvatio konferencijski rad, promociju laureata i dodelu nagrada i priznanja za doprinos razvoju preduzetništvu na području Srednje i Jugoistočne Evrope za prethodne 2 godine i gala večeru u čast laureata.

FAM je preuzeo priznanje „Stvaratelji za stoljeća“ za doprinos razvoju preduzetništva na području Srednje i Jugoistočne Evrope.

Podsećamo, u konkurenciji 562 kandidata iz 9 zemalja, međunarodni komitet od 15 članova-eksperata iz 11 zemalja, kojim je predsedavao prof. dr. sc. Siniša Zarić iz Beograda, je 2019. „izabrao FAM“ i Fakultetu za menadžment jednoglasnom odlukom, dodelio priznanje „Stvaratelji za stoljeća“ za doprinos razvoju preduzetništva u Srednjoj i Jugoistočnoj Evropi.

Međunarodno priznanje „Stvaratelji za stoljeća“ dodeljuje se pojedincima, preduzećima, naučno-istraživačkim i obrazovnim institucijama, lokalnim i regionalnim zajednicama, nevladinim organizacijama, medijima i drugim entitetima koji predanim i kreativnim radom doprinose razvoju preduzetništva, a samim time, i razvoju celokupne zajednice u kojoj živimo i stvaramo.

Cilj dodele priznanja „Stvaratelji za stoljeća“ je da se javno oda priznanje i široj javnosti skrene pažnja na velike vizionare i lidere sutrašnjice čija su neustrašivost, rad, znanje, kreativnost i vrhunski rezultati,  temelj i glavni pokretač napretka zajednice i kreator razvojnih izazova za novo vreme. Izbor laureata i dodela nagrada i priznanja za doprinos razvoju preduzetništvu na području Srednje i Jugoistočne Evrope „Stvaratelji za stoljeća“, kontinuirano traje od 2014. godine.

Comments are closed.