Tribina Work and Travel & FAM

Tribina Work and Travel & FAM

  by    0   0

Tribina „Work and Travel & FAM“, u organizaciji Studentskog parlamenta FAM-a, je održana 15. decembra 2014. godine u velikom amfiteatru Fakulteta za menadžment.

Tribinu je otvorila Ivana Gomez, koja je prisutnima ukratko objasnila suštinu Work and Travel koncepta.  Work and Travel omogućuje studentima da rade i putuju u Sjedinjene Američke Države, koju kroz Work and Travel programe poseti  oko 4.000 studenata  godišnje.  Dve opcije ovog programa, koje se nalaze u ponudi American Spirit-a su:
1. Self placed program (765+4000RSD) i
Full placed program (1265+8000RDS).

Osnovni uslov za prijavu na Work and Travel programe  je status redovnog studenta, pri čemu je poželjno položiti što više ispita pre same prijave za odlazak u Ameriku. Na tribini je potom urađen prese mesta gde studenti najčešće odlaze, kao  i poslove koje studenti rade. Uglavnom su u pitanu poslovi iz domena uslužnih delatnosti.

Nakon  Ivane Gomez, prisutnima se, na engleskom jeziku, obratio Pol Kristofer Gomez (engl. „Paul  Christoper  Gomez“), koji je studentima približio nam način života u Americi, sa posebnim osvrtom na mogućnosti koje se studentima, pružaju po stupanju u Work and Travel program.

Sa prisutnim studentima je svoja iskustva podelio i Branislav, student sa Fakulteta tehničkih nauka, koji je pre dve godine otišao u Ameriku, gde je i počeo da radi.

POGLEDAJTE JOŠ

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *