Blogging i Web novinarstvo

CATEGORIES

Studentska praksa

Blog F@M-a treba da postane centar protoka informacija, kako internih, tako i eksternih, a njegovu kompletnu redakciju čine studenti. Redakcija bloga ima za zadatak da kontinuirano prati dešavanja na Fakultetu, ali i aktuelne i interesantne teme iz različitih oblasti.
Studenti će raditi kao blogeri ili veb novinari i biće zaduženi za oblasti o kojima će blogovati ili pisati. Na ovaj način će se osposobiti da samostalno upravljaju blogovima i ovladaju tehnikama plasiranja sadržaja na Internetu, kao i Internet marketingom i biti u prilici da grade svoj profesionalni imidž i status u javnosti.
Teme koje će se obrađivati obuhvataju upoznavanje sa WordPress platformom, organizaciju rada redakcije i bloga, definisanje i istraživanje ciljne grupe, osnove SEO (Search Engine Optimization), korišćenje Google Analytics-a, promovisanje sadržaja na Internetu, korišćenje Facebook-a, Twitter-a, Pinterest-a, Tumblr-a, Flickr-a, YouTube-a, Google+-a, Instagram-a, LinkedIn-a, Reddit-a u marketinške svrhe.

Studenti zainteresovani za ovu aktivnost mogu se prijaviti na damjanovic@famns.edu.rs