Pismo dekana studentima FAM-a – nastava na daljinu

  by    0   6

Dragi studenti,

Kao što znate, na celoj teritoriji Republike Srbije, počev od 15. marta 2020. godine u 20.00 sati, na snazi je vanredno stanje koje podrazumeva i zatvaranje fakulteta, odnosno prekid nastave. Kako je u ovom trenutku neizvesno koliko će trajati situacija sa širenjem Korona virusa COVID-19 zbog koga je ova mera i uvedena, Odlukom Vlade RS od 15.03.2020. predviđeno je da visokoškolske ustanove nastavljaju rad izvođenjem nastave na daljinu.

Prema ovoj Odluci, zaposleni nastavljaju sa radnim aktivnostima, a studenti ostvaruju prava i obaveze u vezi sa sprovođenjem studijskih programa.

 

Nastavne aktivnosti i rad sa studentima na daljinu

U vezi sa nastavnim aktivnostima, svi nastavnici i saradnici dobili su uputstva da što pre organizuju rad sa studentima na daljinu. Nastavnici i saradnici su dobili uputstvo da, pored komunikacije sa studentima putem imejla, koriste i aplikaciju za nastavu na daljinu (u pitanju je aplikacija koja omogućavaju dvosmernu razmenu materijala, komunikaciju u realnom vremenu putem četa i održavanje video konferencija). Takođe je u tom uputstvu naznačeno je da nastavnici, saradnici i studenti u realizaciji nastave na daljinu treba da se pridržavaju rasporeda časova.

Ovim putem vas obaveštavam da će se u narednom periodu realizovati nastava na daljinu, čije pohađanje je obaveza studenata. Pre održavanja časova, nastavnici i saradnici će vam poslati najavu i u terminu časa će vas pozvati da se uključite u čas putem izabrane aplikacije.

 

Tehnički i administrativni uslovi za korišćenje aplikacije za nastavu na daljinu

Da biste mogli da pristupite aplikaciji za nastavu na daljinu i učestvujete u nastavnim aktivnostima, potrebno je da imate elektronski uređaj (računar, mobilni telefon ili tablet) sa pristupom Internetu.

Aplikaciji pristupajte isključivo putem Google Chrome internet pretraživača (putem kojeg ćete se prijaviti u aplikaciju).

Da biste se putem aplikacije uključili u čas, potrebno je da se izvršite prijavu na aplikaciju u skladu sa uputstvom i rasporedom časova, koji su vam prosleđeni od strane Fakulteta.

U slučaju da se javi bilo kakav problem u pristupanju aplikaciji, molimo Vas da kontaktirate kolege iz tehničke podrške, putem ovog

kontakt formulara (kliknite na ikonicu gore).

 

Ispiti i ispitni rokovi

O realizaciji ispita iz ovog, kao i predstojećih ispitnih rokova, naknadno će biti donete potrebne odluke u skladu sa daljim razvojem situacije i uputstvima Vlade RS.

 

Predispitne obaveze i konsultacije

Nastavnici i saradnici će vas takođe obavestiti i o načinu realizacije predispitnih obaveza predviđenih programom predmeta.

Nastavnici i saradnici će biti dostupni studentima za konsultacije putem imejla, pri čemu imaju obavezu da najmanje jednom nedeljno (u redovnom terminu konsultacija) odgovore na pitanja studenata.

Naš ključni zajednički zadatak u ovoj situaciji jeste da obezbedimo da se vaš proces učenja nastavi. Verujem da ćemo svi zajedno uložiti potreban napor da ostvarimo željene ishode učenja u najvećoj mogućoj meri i u ovim ograničavajućim uslovima.

Naravno, sada je najvažnije da svi ostanemo zdravi. U vezi s tim, podsećam vas da je od izuzetne važnosti da se svi pridržavamo mera za zaštitu od širenja infekcije Korona virusom COVID-19.

 

Dekan,
prof. dr Goran Kvrgić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

U slučaju da se javi bilo kakav problem u pristupanju aplikaciji, stojimo Vam na raspolaganju za Vaša pitanja i komentare.

Unesite podatke o Vama (polja: "Ime", "Prezime", "Imejl-adresa", "Broj indeksa"; zahvaljujući njima ćemo biti u mogućnosti da Vam blagovremeno odgovorimo na Vaše pitanje/komentar) i unesite tekst Vašeg pitanja/komentara (polje: "Pitanje/komentar").

Zatim pritisnite dugme: "Pošaljite poruku".