Ladar wrote:OBAVESHTENJE SVIMA:
Hot Spot za Agoru je sredjen, samo chekam da mi se jave i da doju da postave opremu!audiolab wrote:Prvo, nebih Vam savetovao da taj podprovajder bude NeoBee. Bas iz razloga jer ne pruzaju tu Hot-spot uslugu kako treba, i kako se mi nadamo da ce to izgledati: dodjem ja sa laptopom, svlacim muziku, filmove..
U Ritmo Latino kafeu imate bas taj Hot-spot, pa mozete da proverite kako funkcionise, da ne sirim pricu o tome.
Drugo, jedna pristupna tacka moze da pokrije ceo podrum, i delimicno 1. sprat, a ostali spratovi bi morali da se pokriju sa jos jednim access point uredjajem. Tako bi ceo fakultet bio Hot-Spot, i svi studenti bi mogli da koriste to, pa cak i u ucionicama.
Trece, za taj Hot-spot bi se morao dovuci drugi intrenet link (najbolje kablovski SBB, zbog odnosa upload/download 1:2 i lokalnog saobracaja) >sad ovde mala digresija - sa ovim bi se jako dobro mogao resiti internet u nasoj zgradi u Karlovcima, ukoliko bi to bio SBB i tamo, onda bi lokalni saobracaj bio nezavisan od saobracaja prema internetu, sto bi doprinelo svima nama na FAM-u ukoliko koristimo lokal networking, umrezeni svi racunari NS-Karlovci, i jos mnogo mogucnosti.. drugi put cu o tome. < jer postojeci wireless koji posedujemo na fakultetu (mislim da je to NS Point) je prebukiran totalno, pa nebi mogao da podrzi jos i gore navedeni hot-spot.
Bilo je reci o tome jos pre dve godine, kad sam sa profesorom Bajcem vodio razgovor, a i prosle godine sa prof. Mikalackim (video produkcija) kada sam trebao da radim elaborat za povezivanje zgrade Karlovci-NS, pustanje interneta, konfiguracija mreze itd. Ali je to ostalo otvoreno i dan danas, tj. nisam hteo da krecem u taj projekat jer niko nije hteo da me podrzi - nemaju interes!
1. Poenta hot spota nije da dodjesh i da se izivljavash sa skidanjem filmova i tonom muzike za dzabe, nego prvenstveno za surf, a ti ako ocesh da skidash filmove i muziku uplati sebi SBB od megabit pa skidaj koliko ishtesh!
2. Hot spot nije za ceo fakultet, nego samo za Agoru i to radi studentski parlament, za studente i nema nikakve veze sa fakultetom! A i mislim da je veoma losha ideja da studenti koriste net u uchionicama i da vise po youtube-u, MySpace-u i chemu god, za vreme predavanja i shta smo onda uradili?!?!
3. Vec je dogovoreno sve, opusti se i uzivaj, kao i do sad!!!!
A ako fakultet hoce da povezuje NS i Karlovce, to je na fakultetu!
audiolab wrote:Switch, pa se svako ubode (citaj - konektuje) lan kablom..![]()
![]()
Return to Agora, studentska unija
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest