Okrugli sto – FAM – 23. februar 2017.

Okrugli sto – FAM – 23. februar 2017.

  by    0   1
Na Fakultetu za menadžmentu, 23. februara 2017. godine, održan je okrugli sto „Odnos crkava i verskih zajednica i medija kao preduslov razvijanja verske i međuetničke saradnje, razumevanja i stabilnosti u Srbiji“

Okrugli sto, koji je bio podeljen u tri sesije („Verski mediji – dometi i uloga u Srbiji“, „Crkve i verske zajednice u medijskoj sferi“ i „Međuverska i međuetnička saradnja – medijski doprinos“), ukazao je, iz više uglova, na aktuelne i buduće izazove na relaciji crkava i verskih zajednica, s jedne, i medija, s druge strane. Učesnici skupa – predstavnici crkava i verskih zajednica, univerzitetski profesori i ugledni novinari – razgovarali su o ulozi koju mediji imaju u međuverskoj i međuetničkoj saradnji, značaju i odgovornosti verskih medija, mestom i ulogom crkava i verskih zajednica, te uopšte dijalogom u našem društvu.

Učešće u radu Okruglog stola su uzeli mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije Perić, nadbiskup beogradski Stanislav Hočevar, reis-ul-ulema Sead Nasufović, rabin Isak Asiel, profesorka Filološkog fakulteta u Beogradu Zorica Tomić, profesori Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta Aleksandar Đakovac i Zoran Krstić, profesorka Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Zorica Kuburić i novinar Studija B, Aleksandar Gajšek, savetnik premijera Srbije Vladimir Božović, savetnik direktora Uprave za saradnju s crkvama i verskim zajednicama Miroljub Radosavljević, i mnogi drugi.

Skup je podržala Fondacija Konrad Adenauer i Beogradska nadbiskupija

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *