Doc. dr

Marko Špiler

Docent

 

Dr Marko Špiler rođen je 9. juna 1980. godine u Beogradu, gde završava osnovnu školu, gimnaziju i stiče naziv diplomiranog ekonomiste (2004.), diplomiranog inzenjera menadžmenta, a potom i magistra nauka (2008.) i doktora nauka o menadžmentu (2012.).

Osnivač je i direktor „Centra za menadžment“ i „Instituta za javni menadžment“.

Radi kao docent na „Fakultetu za menadžment“ iz Sremskih Karlovaca, na predmetima: „Organizacija preduzeća“, „Upravljanje proizvodnjom“ i kao rukovodilac Master smera „Menadžment javnih nabavki“, i kao profesor strukovnih studija na državnoj „Visokoj tekstilnoj školi za dizajn, tehnologiju i menadžment“ iz Beograda, na predmetima: „Menadžment javnih nabavki“ i „Operativni menadžment“. Obavlja funkciju predsednika Upravnog odbora Udruženje naručilaca Srbije za unapređenje obrazovanja – „Institut za javni menadžment“. Pored toga, kao predavač na više instituta i ustanova, održao je preko 100 predavanja na naučnim skupovima, seminarima i savetovanjima, u zemlji i inostranstvu, a kao samostalni i konsultant u okviru “Centra za menadžment” i više ustanova, sproveo na desetine uspešnih projekata (opštinske uprave, sektor obrazovanja, javna preduzeća).

Špiler je konsultant više međunerodnih institucija u oblasti nabavki. Autor je 10 knjiga, 2 monografije. Pored toga, kao predavač na više instituta i ustanova, održao je preko 100 predavanja na naučnim skupovima, seminarima i savetovanjima, u zemlji i inostranstvu.

 

Predmeti
Menadžment javnih nabavki, Organizacija preduzeća, Uporavljanje proizvodnjom
Udžbenici i monografije

1. Dr Marko Špiler, Strategijski menadžment velikih poslovnih sistema, Tronic, Belgrade, 2012

2. Dr Marko Špiler, Mitrović-Žitko Nadežda, Javne nabavke u Republici Srbiji, Institute of Economics and Law, Belgrade, 2014

3. Dr Marko Špiler, Menadžment javnih nabavki, CMN-DTM, Belgrade, 2015.

4. Dr Marko Špiler, Operativni i proizvodni menadžment, CMN, Belgrade, 2017.

5. Dr Marko Špiler, Organizacija javnih nabavki, CMN, Belgrade, 2018.

Naučni i stručni radovi

1. Marko Špiler PhD, Emisja i investiranje korporativnih obveznica u javnim preduzećima u Srbiji, ANTIM, Novi Sad, 2009

2. Marko Špiler PhD, Strategije izlaska iz krize u uslovima globalne krize, Belgrade Business School, Belgrade, 2009.

3. Marko Špiler PhD, Elementi unapređenja profitabilnosti u javnom sektoru Srbije, Revizor, 2011.

4. Marko Špiler PhD, Značaj implementacije strategijskog menadžmenta u velikim poslovnim sistemima u dinamičkom okruženju“, Versicherungsgeschichte Österreichs, Wien, 2013.

5. Špiler M., Marković A., Nova strategijska paradigma upravljanja velikim poslovnim sistemima, Lemima, Beograd, 2013.

6. Marko Špiler PhD, Izazovi modernog menadžmenta u energetskom sektoru, ANTIM, Belgrade, 2014.

7. Špiler M.,: Podizanje kapaciteta u oblasti javno privatnog partnerstva, EU congres of local Government, Krakow, 2015.

8. Špiler M, Unapređenje organizacije u cilju smanjnja korupcije u sektoru za javne nabavke, Menadžment javnih nabavki, Beogerad, 2017.

9. Špiler M., Kvrgić G., Vujadin R., Postizanje strategijske prednosti u velikim poslovnim sistemima kroz sistem javnih nabavki, Ekonomika, Niš, 2017.

10. Špiler M., Tanjević N., Ključni rizici za korupciju u oblasti javnih nabavki i kontra mere u pravnom sistemu Republike Srbije, Bezbednost, Beogad, 2017.

Stojim Vam na raspolaganju za Vaša pitanja i komentare.

Unesite podatke o Vama (polja: "Ime", "Prezime", "Imejl-adresa"; zahvaljujući njima ću biti u mogućnosti da Vam blagovremeno odgovorim na Vaše pitanje/komentar) i unesite tekst Vašeg pitanja/komentara (polje: "Pitanje/komentar").

Zatim pritisnite dugme: "Pošaljite poruku".


Kontakt informacije

Ime i prezime: Marko Špiler
Imejl-adresa: mspiler@cmn.rs
Adresa portfolia na vebsajtu FAM-a: http://www.famns.edu.rs/marko-spiler