LIKUM i FAM – Prolećna izložba u HUB-u

  by    0   0
U prostorijama HUB-u Fakulteta za menadžment, 24. marta 2018. je otpočela izložba Prolećna izložba slikara, koje je upriličilo Udruženje likovnih umetnika - LIKUM.

Udruženje likovnih umetnika LIKUM, na čelu sa Ljubicom Amidžić, ovogodišnju Prolećnu izložbu slika otvorili su u prostoru Fakulteta za menadžment u Sremskim Karlovcima.

Za ovu izložbu, za izbor radova koji se prvi put u ovom formatu organizuje u gradu Srpske kulture i umetnosti, zaslužni su pre svega umetnici koji su pokazali svest da se samo zajedničkim radom može stići do željenih visina, a na zadovoljstvo svih ljubitelja umetnosti odnosno poštovalaca kulture.

Tokom muzičko pesničkog dela izložbe, prisutne su pozdravili obogatili  i Gordana Mišev, Vesna Fekete, Ivana Olujić i Boban Dževerdanović.

Izložba je bila odlična prilika da osim posetilaca i studenti posmatranjem ovih dela ulepšaju svoju akademsku svakodnevnicu.

Umetnost predstavlja najbolji način za komunikaciju među ljudima, a crteži, grafite i skulpture svakako su univerzalni jezik. U svetu vizuelne umetnosti ništa se ne dešava slučajno, znati preneti na platno one najskrivenije detalje i vrednosti koje većina ljudi čak i ne primećuje, zaista ima neprocenjiv značaj za očuvanje izvrsnosti u kulturi i umetnosti. Na ovogodišnjoj prolećnoj izložbi mogli smo videti oko 40 izloženih slika.

Svojim pesničkim umećem, izložbu su obogatili Gordana Mošev, Ivana Olujić, Vesna Fekete i Boban Dževerdanović. Uostalom, ne možemo, a da ne spomenemo da su Ivana Olujić i Gordana Mišev bivše studentkinje Fakulteta za menadžment.

Udruženje likovnih umetnika koje okuplja nešto više od 60 članova, osnovano je 2002 godine i od tada je imao niz značajnih izložbi domaćeg i međunarodnog karaktera na kojima su članovi LIKUM-a osvajali značajna priznanja. U toku 2017 godine, LIKUM je realizovao izložbu u Begeču, koloniju u Somboru, učestvovao je na memorijalnoj koloniji u Bačkoj Palanci, realizovao koloniju u Zrenjaninu, likovnu koloniju u Gospođincima, likovnu koloniju za invalide rada u Novom Sadu , učestvovao na međunarodnoj smori MIRK na kojoj je 14 članova LIKUM dobilo priznanje za osvojeno prvo mesto, 10 članova za osvojeno drugo mesto i 3 diplome za osvojeno treće mesto. Saznajte više na Facebook stranici LIKUM-a na ovom linku.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *