Fakultet za menadžment promovisao novu generaciju diplomaca

Fakultet za menadžment promovisao novu generaciju diplomaca

  by    0   1

U svečanom ambijentu prepunog amfiteatra „Dositej Obradović“, 6. aprila 2016. godine, sada već bivši studenti Fakulteta za menadžment, dočekani su himnom „Bože pravde“, a nešto kasnije i akademskom himnom „Gaudeamus Igitur“, koje je izveo hor Eparhije Sremske „Sveti Nikolaj“ iz Sremskih Karlovaca, pod dirigentskom palicom gospodina Jovana Pejića.

2 magistra nauka za užu naučnu oblast menadžment, 10 master menadžera, 113 diplomiranih menadžera, 36 menadžera i prisutne goste, profesore, asistente i roditelje studenata, pozdravio je prof. dr Goran Kvrgić, dekan Fakulteta za menadžment, i ujedno im poželeo uspešnu budućnost.

Prof. dr Aleksandra Tomić, narodna poslanica i predsednica Odbora za privredu, regionalni razvoj, turizam i energetiku u narodnoj skupštini Srbije, je ukazala na vezu između preduzetništva i obrazovanja i pozvala sve diplomirane studente da se okrenu privatnom sektoru. Profesorka Tomić je naglasila da je jak privatni sektor od krucijalne važnosti za Srbiju i da će Vlada Republike Srbije nastojati da, kroz razne projekte podrške, preduzetnicima pruži svu raspoloživu pomoć.

Mr Ljubiša Antonijević, pomoćnik ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, je istakao da je Fakultet za menadžment primer uvaženog privatnog fakulteta. On je podsetio studente na to da je, za ostvarenje uspešne karijere, poželjno da nastave da razvijaju i šire svoje znanje, i to kako u praksi, tako i putem master, specijalističkih ili doktorskih studija.

Diplomce je pozdravio i prof. dr Nebojša Zakić, dugogodišnji dekan Fakulteta za preduzetnički biznis Univerziteta Union – Nikola Tesla.

Za studentkinje generacije proglašene su  Zorica Berar i Jelena Lazendić, koje su se toplim rečima zahvalite FAM-u na znanju i veštinama koje su stekli tokom studiranja.

Nakon svečane dodele diploma slavlje u kafeu i dvorištu Fakulteta je, na opšte zadovoljstvo, nastavljeno do duboke večeri.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *